This Campaign has ended. No more donations can be made.

Gezin Trougout

0%

Een menswaardiger bestaan voor Mohamed en Aatif.

Nadia, Mohamed en Aatif zijn van de ene op de andere dag verlamd geraakt. Zij zullen nooit meer kunnen lopen en brengen hun dagen door in bed. De kinderen hebben al jaren geen zonlicht gezien. Het gezin leeft in extreme armoede. Hoog in de bergen ver van de bewoonde wereld. Afhankelijk van giften. Boodschappen of incontinentie luiers kunnen ze zelf niet betalen.

Van deze drie kinderen brengt Mohamed het leven door in bed en Nadia bracht het leven door in bed tot zij begin dit jaar kwam te overlijden. Aatif kan met hulp op een stoel zitten en brengt de dag door naast het bed van zijn broer Mohamed. Zij worden gevoed en verschoond door hun moeder.

Deze ouders leven in armoede, ver weg van de bewoonde wereld en hebben drie zieke kinderen die zorg nodig hebben. Doordat zij hoog in de bergen wonen, worden ze amper bezocht en leven ze eigenlijk in anonimiteit. Mohamed, de vader des huizes, heeft geen werk en is te oud om te werken. Hij heeft zelfs moeite met het optillen/verplaatsen van zijn kinderen. Een keer in de week loopt de vader bergafwaarts naar de markt om boodschappen te doen mits ze er het geld voor hebben. Volgens de vader krijgen ze soms wat geld toegestopt van buren of familieleden, maar ook dat houdt een keer op. Nadia en Mohamed gebruiken luiers, waar het gezin niet altijd geld voor heeft. Wanneer de gasfles leeg is moeten ze soms dagen wachten alvorens er weer gekookt kan worden.

De artsen hebben geen verklaring kunnen vinden voor deze ziekte, waarbij de kinderen op latere leeftijd pas verlamd zijn geraakt. Wat wel een mogelijke oorzaak is, is de bloedverwantschap van de ouders. Verwantschap verhoogt de kans op kinderen met een erfelijke aandoening. Dit gaan wij als stichting verder uitzoeken.

Dit gezin leeft in een gevangenis, afgesneden van de buitenwereld. De ouders houden zich alleen bezig met de zorg van hun kinderen en de kinderen hebben al jaren geen daglicht gezien. Hoe langer dit gezin zo blijft leven, hoe meer de gevoelens van angst, afhankelijkheid en ongelukkig zijn bij dit gezin toeneemt. Ook al schaffen we een (elektrische) rolstoel aan voor de kinderen, dan nog hebben ze daar weinig aan omdat ze op een helling wonen.

Als stichting willen wij ons ontfermen over dit gezin, daar hebben we jullie hulp bij nodig. We kunnen dit gezin maandelijks financieel onderhouden zodat zij hun vaste lasten kunnen betalen, boodschappen kunnen doen en nooit meer zorgen hoeven te maken om (dure) luiers. Maar zoals jullie van ons gewend zijn, kijken wij bij onze projecten altijd naar de lange termijn. Naar duurzaamheid, zelfredzaamheid en menswaardigheid.

Wij willen voor dit gezin een (aangepast) huis bouwen in de buurt van hun familieleden zodat ze niet langer afgesneden zijn van de buitenwereld. Hulp krijgen in de verzorging en/of huishouden zal beter realiseerbaar zijn. Ook kunnen de kinderen in een rolstoel naar buiten en menswaardig leven.

Voer donatiebedrag in

In winkelwagen
SHARING IS CARING