This Campaign has ended. No more donations can be made.

#HelpAyoub

0%
Doel

Achtergrond
Ayoub en zijn vader ontmoetten wij op het busstation in Al Hoceima. Zij waren op weg naar het ziekenhuis van Fez waar Ayoub een chemobehandeling zou krijgen. Een kind van zes met zijn kleine handje in de hand van zijn vader aan wie je kon zien hoeveel liefde hij voelde voor zijn zoontje. Een gebroken man die zich machteloos voelde niet wetende hoe hij de volgende behandelingen moest betalen en hoe hij tegelijkertijd voor de rest van het gezin moest zorgen.

Doel
Ayoub, van 6 ten tijde van de eerste ontmoeting, financieel bijstaan in zijn strijd tegen leukemie. Daarnaast hebben we ons voorgenomen om ook de leefomstandigheden van dit gezin te verbeteren onder andere door hen van een bewoonbare en veilige woning te voorzien. Daarnaast willen we dit project vervolmaken door ook het gezin te helpen zelfredzaam te worden.

Resultaat
Vanaf het begin van de stichting staan we Ayoub maandelijks financieel bij. Met een voorlopig structurele bijdrage van € 210 per maand voorzien we het gezin van financiële dekking voor alle medische kosten waar ze mee te maken krijgen als gevolg van de strijd tegen de leukemie van Ayoub.
Het gezin woont zelf in Tmassint maar moet (vooral in het begin was dit heel frequent) naar het ziekenhuis in Fez, 600 km bij Tmassint vandaan, om Ayoub behandeld te krijgen. Reiskosten en voorgeschreven medicatie worden met onze maandelijkse bijdrage betaald. Daarnaast kan het gezin door deze bijdrage voorlopig ook het hoofd boven water houden en hoeven ze zich niet druk te maken over of er wel voldoende te eten is aan het eind van de week.

Nadat wij voor het eerst bij het gezin thuis zijn geweest beseften wij direct dat dit gezin ook geholpen moest worden aan een nieuwe woning. Voordat leukemie bij Ayoub vastgesteld werd had het gezin hun waardevolle sieraden e.d. verkocht en waren ze begonnen aan de bouw van hun huidige woning op een stukje grond wat zij vanuit een erfenis verkregen hebben. Ze hadden slechts de buitenmuren opgetrokken of Ayoub werd ziek en al het beetje geld wat ze hadden ging naar de behandelingen. Ook vee wat ze hadden werd in dit stadium verkocht om de reiskosten en de behandelingen te kunnen betalen.
Het huis waar ze in leefden leek meer een bouwval dan een thuis. Geen ramen, kozijnen, keuken, badkamer, geen kamerindeling, geen gestucte muren. Zowel binnen als buiten niet. En zelfs geen voordeur die op slot kon. Regelmatig troffen ze kikkers en slangen in huis aan.
Door de ontvangen donaties op zowel foodevents, kickboxgala’s als via social media hebben we voldoende geld kunnen inzamelen om ook het huis grondig aan te pakken. Het huis is voorzien van een badkamer, keuken, slaapkamers, woonkamer, ramen, deur. De wanden zijn betegeld en geschilderd, de vloer is gelegd en de inrichting is voor een groot deel gerealiseerd.

Bekijk het filmpje en maak kennis met Ayoub.

 

 

SHARING IS CARING