#winterprojectKetama

This Campaign has ended. No more donations can be made.

#winterprojectKetama

0%

Doel

Het doel is om de leef- en schoolsituatie voor schoolgaande kinderen in het primitieve, armoedige bergdorpje Wehchiyeth, in het noorden van Marokko, te verbeteren. Het is een scholengemeenschap van vier schooltjes met in totaal 567 kinderen binnen het primair basisonderwijs. De scholen ontvangen geen overheidssteun en zijn dringend aan renovatie toe.

Resultaat

Het winterproject hebben wij onderverdeeld in drie fases:

Fase 1: Het creëren van bewustwording bij basisschoolleerlingen in Nederland;

Fase 2: Het inzamelen en/of kopen van winterjassen en schoenen voor de leerlingen.

Fase 3: De renovatie van het dak, het bouwen extra klaslokaal en het plaatsen van toiletvoorzieningen.

Zowel fase 1 en 2 hebben we inmiddels gerealiseerd. Ook is er een mooie start gemaakt met fase 3.

hebben in samenwerking met de docenten van de school in Wehchiyeth, Ketama, gekeken naar wat de behoefte is en zijn in samenwerking met een lokale aannemer een begroting opgesteld en zijn we overeengekomen een klaslokaal grond te renoveren en indien een renovatie niet voldoende is een nieuw klaslokaal te bouwen. In de begroting is tevens de aanleg van minimaal 4 toiletten meegenomen.

Begin 2016 zijn in navolging van de activiteiten in 2015 de benodigde hulpgoederen aangeschaft ten behoeve van leerlingen van deze scholengemeenschap. Dit betreft in totaal 567 winterjassen en winterschoenen, schoolartikelen, sportspullen etc.

Wat hebben we verder kunnen realiseren:

  • Poort;
  • Muur rondom het schoolterrein;
  • de andere lokalen voorzien van isolatielaag;
  • nieuwe daken;
  • geverfd;
  • sportveldje aangelegd;
  • 2 toiletten en
  • een nieuw klaslokaal die casco is opgeleverd. Nog nodig zijn ramen, kozijnen, deur, schilderwerk van binnen en buiten, egaliseren vloer en vloerleggen. Ook is er een begin gemaakt met een muur en poort rondom het schoolgebouw. Voorkant en zijkanten zijn af, alleen aan de achterkant van het schoolgebouw moet deze nog worden doorgetrokken.

SHARING IS CARING