Over Ons

Nog voordat de stichting geformaliseerd werd ontpopten zich al activiteiten ten behoeve van doelen waar we ons graag en met veel liefde voor inzetten. Dit heeft geleid tot grote draagvlak voor de projecten die wij als stichting doen en ook tot nieuwsgierigheid naar wie we zijn. Tijd voor een korte introductie.

Wij zijn een groep bevlogen en gedreven jonge mensen, die zich altijd graag hebben ingezet voor het goede doel. Dit loopt uiteen van inzamelingsacties voor Fight Cancer (KWF) in Nederland tot aan inzamelingsacties voor vluchtelingen en ontheemden (o.a.voor Stichting Vluchteling en Stichting Help Syrie De Winter Door).

Ons inzetten voor kwetsbare groepen is wat ons met elkaar verbindt. Kwetsbaarheid vraagt om een integrale aanpak, daarom als divers gezelschap, werken wij met één gezamenlijk doel: bijdragen aan bewustwording voor kwetsbare groepen.

Algemeen nut beogende instellingen kunnen bij de Belastingdienst een ANBI-status aanvragen. Een Algemeen Nut Beogende Instelling kan zijn een charitatieve, culturele, kerkelijke, wetenschappelijke, levensbeschouwelijke of andere instelling die het algemeen belang dient. Om aangewezen te worden als ANBI moet de  instelling voldoen aan een aantal voorwaarden.

De Belastingdienst heeft naar onze statuten, beleidsplan en werkzaamheden gekeken en heeft op basis daarvan ons een ANBI-status toegekend. Daar zijn wij erg blij mee, want charitatieve instellingen die een ANBI toekenning hebben hoeven geen schenkbelasting en erfbelasting te betalen. Daarnaast zijn er ook voor donateurs voordelen. Donateurs kunnen bij de opgave van hun inkomstenbelasting giftenaftrek krijgen.

Lees meer hierover op de website van de Belastingdienst.

Bestuur

Rabia Amezian

Voorzitter

Ferry W. Christen

Penningmeester

Naima Salhi

Secretaris

Onze visie

#doyoucare zet mensen aan het denken en brengt ze in beweging door menselijke waardigheid op verschillende manieren te belichten

Onze missie

#doyoucare is een multidisciplinaire non-profit organisatie, die toegewijde professionals en vrijwilligers samenbrengt om bewustwording te creëren voor menselijke waardigheid van vooral kwetsbare groepen om een deel van de verloren waardigheid te herstellen.

Tijdlijn

R
2013
  • Help Syrie de Winter Door
    Het begon met het bundelen van krachten met de hulpactie Help Syrië De Winter Door. In een paar dagen tijd hebben we voldoende mensen weten te mobiliseren die vervolgens samen in 2 weken tijd een behoorlijk aantal noodhulp goederen hebben ingezameld. Maar liefst 12 zeecontainers van 40 ft en een vliegtuig vol.
2014

Noodhulp Jordanië

  • In 2014 wisten we met UNRWA Jordanië contact te leggen en werd een tweede MOU getekend. Met deze samenwerking slaagden we erin om Syrische-Palestijnse vluchtelingen in Jordanië van noodhulp te voorzien. In 2 dagen tijden hebben we ruim €50.000 op kunnen halen.
R
2015
Ontstaan stichting

  • ‘Uiteindelijk hebben een aantal van ons, die ook na HSDWD samen bleven werken, besloten om de energie die vrijkomt en de magie die ontstaat wanneer we de krachten bundelen te blijven voortzetten onder #doyoucare. En zo ontstond Stichting doyoucare.