Speelgoed Vergeten Kinderen

Met jouw donatie help jij zowel een kind in Marokko als in Gaza (Palestina) aan een kadootje. Speelgoed voor onze vergeten kinderen.

Opgehaald:

€ 3298,00
Streefbedrag: €10.000

Tijdens het uitvoeren van onze projecten proberen we vooral gebieden te bezoeken die ‘vergeten’ zijn. Zo zijn we zowel in 2017 als in 2018 in de Atlas geweest in Marokko waar we ook binnen dat grote gebied vooral op zoek zijn geweest naar de plekken waar armoede goed zichtbaar is. De vergeten vallei is daar een goed voorbeeld van. Jonge kinderen worden daar al aan het werk gezet op het land, dorpen die na een sneeuwval afgesloten zijn van de buitenwereld, (over)leven met hetgeen je kunt verbouwen etc.
Op dit soort plekken is er nauwelijks aandacht voor het kindzijn. Het kunnen spelen en ontdekken. Het hebben van poppen en auto’s, of een bal.


Om deze reden hebben wij het project ‘Speelgoed vergeten kinderen’ opgezet.

Dit jaar zullen we echter met Eid el Adha niet alleen speelgoed uitdelen in Marokko, maar ook In Gaza. Door de luchtaanvallen van Israël op Gaza is Eid el Fitr voor vele gezinnen een traumatische dag geweest. Families die afscheid hebben moeten nemen van 1 of meerdere gezinsleden. Vele gewonden, waaronder ook kinderen. En gezinnen die hun thuis en al hun hebben en houwen hebben verloren, vernietigd voor hun ogen. Kinderen voor wie Eid el Fitr geen dag voor lekkernijen en kadootjes is geweest, maar van verlies en angst. Deze kinderen willen wij met Eid el Adha verblijden met speelgoed. Voor ons slechts een kleinigheidje en voor hen een moment van weer even kind zijn en je weer kind voelen.

Met jouw donatie help jij zowel een kind in Marokko als in Gaza (Palestina) aan een kadootje. Speelgoed voor onze vergeten kinderen.

Help ons aan speelgoed voor ieder ‘vergeten kind’.

15 Reacties